A Solar Decathlon Europe 2019 http://sde2019.hu/rolunk/mi_a_solar_decathlon.html nemzetközi egyetemi innovációs házépítő verseny rendezési jogát az ÉMI Nonprofit Kft. nyerte el , így a kelet-közép-európai régióban első alkalommal Magyarországon kerülhet megrendezésre ez az esemény. A Solar Decathlon, mint a világ első számú egyetemi építészeti versenye 2002-ben indult, azóta pedig már 15 alkalommal került megszervezésre világszerte. Az esemény színvonalas és gördülékeny lebonyolítása érdekében, a verseny korábbi hagyományait követve önkéntesek bevonására kerül sor, többek között olyan feladatkörök ellátására, mint a látogatók fogadása, idegenvezetés a mintaházparkban, valamint a versenyházak bemutatása. Olyan lelkes, angolul jól beszélő, a környezeti felelősségvállalás iránt elkötelezett önkénteseket várnak, akik a verseny kezdetétől (július 12.) a meghosszabbított kiállítás végéig (szeptember 29.) segítenék a rendezvény sikeres lebonyolítását.

További információ, jelentkezés (2019.június 16-ig): sde19onkentes@emi.hu

 

 

A Solar Decathlon Europe 2019 eseményén való részvétel kiváló lehetőséget nyújt az önkéntesek számárara, hogy nemzetközi kapcsolatokat építsenek, erősítsék nyelvtudásukat, valamint tapasztalatot szerezzenek nagy létszámú rendezvény szervezésében. Önkénteseink áldozatos munkáját a Támogatóink felajánlásait is tartalmazó juttatási csomaggal kívánjuk honorálni.

 

A rendezvény fő célkitűzése, hogy mind a társadalom, mind az ipari szektor figyelmét felhívja a zöldtechnológiák alkalmazásának fontosságára, időszerűségére és hozadékaira, így elősegítve azok gyorsabb elterjedését az egyetemi csapatok által megtervezett és megépített környezetbarát mintaotthonokon keresztül.

 

A 2019. július 13-27. között Szentendrén megrendezésre kerülő versenyen 11 csapat vesz részt, 4 kontinens 9 országának 29 felsőoktatási intézményét képviselve. A versenyen és az azt követő, a csapatok mintaház projektjeit bemutató két hónapos meghosszabbított kiállításon százezernél is több szakmai és lakossági látogatóra, valamint kiemelt sajtóérdeklődésre számítunk. Ez a 11 hét kiváló lehetőséget nyújt arra, hogy az érdeklődők felfedezzék az alkalmazott innovatív, energiahatékony, környezetbarát és jobb élhetőséget támogató műszaki megoldásokat.

 

A verseny februári felkészülő eseményéről készült kisfilm elérhető az alábbi linken:

https://youtu.be/yO_jDkehXRw

 

Mellékelve az önkéntestoborzó plakát.